198 nya bostäder

Alla lägenheter uthyrda. Sök till Co-Living!

I Stadskvarteret har du stora möjligheter att hitta en bostad som passar dig och din livsstil. Här finns enrummare till femrummare och totalt 31 olika planlösningar. Hitta din favorit med hjälp av bostadsväljaren nedan. I den kan du till exempel filtrera på lägenhetsstorlek och vilken hyra du är beredd att betala.

Bland bostäderna finns det några som sticker ut lite extra. Läs nedan om Stadskvarterets studiolägenheter, stadslägenheter, och Drottninghögs första friköpta radhus som säljs via Fastighetsbyrån. Och visste du att i Stadskvarteret startar vi Helsingborgs första Co-Living-boende.

Uthyrning - Alla lägenheter uthyrda

Vi har hyrt ut lägenheterna i Stadskvarteret i elva etapper under 2022 och 2023. Våra befintliga hyresgäster hade så kallad boendeförtur till lägenheterna. Varför har vi boendeförtur?

Lediga lägenheter i Stadskvarteret kommer vi fortsättningsvis att publicera under Sök ledigt. Välkommen att söka.

Ekonomiska krav

Vid uthyrning av lägenheterna i Stadskvarteret gäller vår uthyrningspolicy med tillägget att som inkomst räknas:

  • Lön från anställning

  • Pension

  • Inkomst från kapital

  • Ersättning från försäkringar

  • Bidrag (t ex bostadsbidrag, studiebidrag, underhållsbidrag, sjukbidrag, barnbidrag, försörjningsstöd från Helsingborgs stad)

Tillägget är gjort eftersom Stadskvarteret är delvis finansierat genom statligt investeringsstöd för hyresbostäder.

Bostadsväljaren - hitta och sök bostad!

Filtrera och hitta din nya bostad

Status

Laddar filter

Speciella bostadstyper

Sökresultat - 176 bostäder

Hyresrätt: Studiolägenhet med industriell känsla

Stadskvarterets tio studiolägenheter har en yteffektiv planlösning och industriell känsla med grått designgolv, svart köksinredning samt rostfria och svarta inredningsdetaljer. Lägenheterna är på 55 kvadratmeter och har en helt öppen, sömlös planlösning med antingen balkong eller uteplats. Ett stort fönsterparti ger maximalt ljusinsläpp och en öppen känsla i hela lägenheten. Inga väggar sätter stopp för ljuset och kontakten med utemiljön.

Det blir din möblering som skapar rumskänslan. Låt till exempel hyllor, växter eller draperi dela upp rummet och skapa djup och rumslighet.

I bostadsväljaren hittar du mer information under respektive lägenhet.

Hyresrätt: Stadslägenhet - ingång direkt från gatan à la Köpenhamn

I Stadskvarterets stadslägenheter har du pulsen från gatan direkt utanför dörren. Detta är lägenheter med två uteplatser, en mot den lugnare innergården och en mot Regementsvägen där du är med och levandegör stadsrummet. Lägenheterna är tvåor och treor med olika planlösningar.

Inspiration till våra stadsIägenheter har vi fått från de nybyggda delarna av Köpenhamn där man tänker mycket på att befolka och gestalta husens bottenvåningar. Stadslägenheterna skulle också kunna sägas vara en uppdaterad version av de engelska radhusens entréer som nästan börjar ute på trottoaren.

I bostadsväljaren hittar du mer information under respektive lägenhet.

Till salu: Tio familjevänliga friköpta radhus

På innergårdarna bygger vi Drottninghögs första friköpta radhus; fem radhus i det norra kvarteret och fem i det södra kvarteret. Radhusen är 5 rum och kök på 109 kvadratmeter i två plan. Ett gavelradhus är något större, 116 kvadratmeter. Du får två badrum; ett med dusch och ett med badkar. Radhusen har två plattsatta uteplatser omgivna av grönskade häckplantering. Här finns flera förvaringsutrymmen. Välj mellan att antingen ha två förråd eller ett förråd och en stor klädkammare. Intresserad? Radhusen säljs av Fastighetsbyrån. Läs mer på deras webbplats och anmäl intresse för att bli kontaktad!

Radhusen finns här: Grönkullagatan 3A-E och 7A-E

Till Fastighetsbyrån.