Co-Living - ett nytt sätt att bo och leva

Högst upp i ett av våra nybyggda tegelhus i Stadskvarteret på Drottninghög finns Helsingborgs första Co-Living-boende. Här hyr du ett privat rum à 11–15 kvadratmeter. 11 kvadratmeter är inte mycket, men när du öppnar dörren och tar klivet ut från ditt rum har du över 200 kvadratmeter till att leva på. 200 kvadratmeter som du delar med dina grannar och där ni har gott om plats att fika, umgås och laga mat, odla kryddörter och streama kärlekskomedier, baka kanelbullar och träna yoga tillsammans. Eller något helt annat.

Du hyr ett privat rum

I ditt privata rum finns garderober, en liten kyl och plats för säng och skrivbord eller vad du tycker är viktigast. Badrum delar du med två av dina grannar. Kök, matsal, tvättstuga, vardagsrum, pentry och två rejält tilltagna balkonger delar du med samtliga grannar i boendet. Det finns också tre extra rum som är inredda för olika gemensamma aktiviteter; yogastudio, en ateljé och ett orangeri. Allt färdigmöblerat, fixat och klart.

Möblerade gemensamma rum och städning ingår

Den totala månadskostnaden är mellan 6 695 och 7 475 kronor/månad. I detta ingår, förutom ditt privata rum, möblerade och utrustade gemensamma rum, städning av gemensamma rum inklusive badrummen, el, värme, vatten, internet och vissa basvaror som till exempel diskmedel. Dessutom får du fem års medlemskap i kvarterets bilpool.

Vem passar för Co-Living?

Co-Living-boendet i Stadskvarteret vänder sig till dig som är nyfiken på ett nytt sätt att leva och bo. Det passar människor i olika åldrar som vill leva tillsammans med andra och gärna vill dela med sig av sig själva och sin tid. Co-Living attraherar de som tycker om att vara en del av ett socialt sammanhang, men också brinner för delningsekonomi. Ålder, bakgrund och livssituation är mindre viktigt.

Gemensamma rum

  • Kök (våning 1). Fullt utrustat och med köksmöbler för 12-15 personer. Av vitvarorna finns två av allt. Till exempel två spisar och två diskmaskiner.

  • Pentry (våning 2).

  • Fyra badrum (tre hyresgäster delar på ett badrum) med egen förvaring i form av badrumsskåp, duschhylla, dörrförvaring och handdukskrok.

  • Vardagsrum med soffa och fåtöljer framför en tv och högbord och högstolar för att till exempel spela sällskapsspel vid.

  • Tvättstuga med gästtoalett. Här finns två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp.

  • Studio för träning med bland annat hantlar, yoga/pilatesmattor, ett hopfällbart pingisbord och stämningsfull RGB-belysning.

  • Ateljé med staffli, gitarr, digitalpiano och höj- och sänkbart skrivbord.

  • Orangeri med avkopplande sittplatser bland växter, böcker och en porlande bordsfontän.

  • Två balkonger, en per våningsplan. Elgrill finns på balkongen i anslutning till köket.

Rundvisning i Co-Living på Stadskvarteret

FAQ - Frågor och svar

Co-Living intresseanmälan


Adress
(OBS! Tänk på att e-post från oss kan hamna i din skräppost)

Vänligen registrera dig som sökande i vårt intresseregister (om du inte redan är registrerad) då det krävs för att kunna teckna ett hyreskontrakt hos oss.

För att kunna hyra en lägenhet hos oss måste du uppfylla våra grund- och inkomstkrav. I Co-Living Stadskvarteret gäller det att din inkomst efter skatt måste vara minst två månadshyror, exklusive konceptavgiften. Den billigaste hyran i Co-Living innebär att din månadsinkomst efter skatt ska vara minst 9 390 kronor. Den dyraste hyran i Co-Living innebär att din månadsinkomst efter skatt ska vara minst 10 950 kronor. Du ska vara folkbokförd och ha för avsikt att själv bo i boendet du söker.

När du skickar in din intresseansökan eller är registrerad hos oss har vi ett berättigat intresse av att behandla dina personuppgifter. Ditt samtycke behövs också för att kunna begära en kreditupplysning på dig i de fall du blir aktuell för ett lägenhetskontrakt. Uppgifterna ligger kvar så länge du är registrerad hos oss. Du kan alltid begära att vi raderar dina personuppgifter.


För att vi ska lära känna dig lite bättre inför intervju ber vid dig svara på följande fyra frågor: