Inredning

Välplanerade och ljusa lägenheter

Lägenheterna är ljusa, välplanerade och tillgänglighetsanpassade. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. De flesta planlösningar är öppna det vill säga där är ingen avskiljande vägg mellan kök och vardagsrum. Det finns dock 3:or med något mer avskilt kök för den som önskar tydligare rumskänsla. Alla lägenheter har generös takhöjd; minst 2,70 meter och som mest 3,50 meter. Lägenheterna har ekparkett, i några fall askparkett, fräscha vita väggar och de flesta lägenheter har skjutdörrsgarderober.

Kök och badrum är utrustade för att ge en bra basstandard. Du kan inte göra några tillval till lägenheterna i Stadskvarteret; varken inför inflyttningen eller senare. Önskar du installera diskmaskin är lägenheterna förberedda för det och du köper och installerar i så fall din egen utrustning. Om du flyttar tar du såklart med dig det som du har betalt för.

Stadskvarterets studiolägenheter har en annan, mer industriell, inredning, se nedan.

Kök (gäller ej studiolägenhet, se nedan)

Köket är ett stilrent, vitt kök från Vedum. Luckorna har raka, rostfria handtag. Den grå laminatbänkskivan är svagt mönstrad vilket ger liv och djup åt köket. Ovanför bänkskivan är väggen kaklad med en vit, blank avlång kakelplatta som ger ett modernt intryck. Det moderna intrycket förstärks dessutom av LED-bänkbelysning. Köket har spis med keramikhäll och är förberett för installation av diskmaskin. Beroende på storlek har lägenheterna antingen delad kyl/frys eller en hel kyl och en hel frys.

Bad (gäller ej studiolägenhet, se nedan)

Badrummet har ett grått klinkergolv och vita, helkaklade väggar. Förutom tvättställ, toalettstol och duschblandare är badrummet utrustat med duschdraperistång, spegel med belysning och handdukstork. Beslag, krokar och toalettpappershållare är i rostfritt stål. Badrummen har antingen tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare ovanpå varandra) eller tvättmaskin och torktumlare bredvid varandra under en praktisk avlastnings- och förvaringsyta.

Toalett: Etagelägenheternas toalett har grått klinker på golvet, målade vita väggar, toalettstol, handfat och spegel med belysning. Beslag, krokar och toalettpappershållare är i rostfritt stål.

Studiolägenhet med industriell känsla

Tio av Stadskvarterets lägenheter är så kallade studiolägenheter. I studiolägenheterna skapar vi industriell känsla med ett genomgående grått designgolv, stort fönsterparti från golv till tak, svart köksinredning från Vedum och rostfria och svarta detaljer.

Kök – svart kök från Vedum, rostfri diskbänk som fortsätter upp på väggen som stänkskydd i stället för kakel och rostfria vitvaror. Delad kyl/frys.

Bad i stället för grått klinkergolv har studiolägenheten ett blå/grönt, matt klinkergolv i badrummet. Beslag, krokar och toalettpappershållare är svarta. Dörren intill badrummet är svart.