Här är det lätt att cykla, ta bussen eller gå

Smidig vardag utan bil

I Stadskvarteret finns förutsättningar för ett hållbarare liv utan bil. Här kan du gå till allt det där som behövs för att vardagen ska fungera smidigt: livsmedelsbutiker, postservice, frisör och vårdcentral. Drottninghögskolan ligger bara ett par hundra meter bort och i närområdet finns flera förskolor.

Cykelvägarna till och från Drottninghög är välutbyggda och säkra och det går alldeles utmärkt att cykla till Väla köpcentrum, ner till city, Helsingborgs central och ända till Råå om du orkar.

I Stadskvarteret finns det möjlighet att hyra en fast cykelplats i cykelgarage med totalt 100 platser för 50 kronor i månaden. Det finns även cykelplatser utomhus. I varje cykelgarage finns en servicestation med cykelpump och verktyg där alla cyklister på ett ergonomiskt skonsamt sätt kan serva sin cykel. Stadskvarteret har en egen cykelpool med två lådcyklar att hyra per timme. För hyresgästerna i Stadskvarteret är medlemskapet i cykelpoolen gratis under hela 2023.

HelsingborgsExpressen linje 1, med spårvagnsliknande rymliga bussar, kör den rakaste och snabbaste vägen till centrum på bara 15 minuter. Helsingborgs stad har byggt busskörfält och gjort plats för nya stationsliknande hållplatser med bättre och längre väderskydd bland annat på Vasatorpsvägen utanför Drottninghög. Skånetrafiken har dessutom gjort resorna bekvämare med nya bussar och tydlig reseinformation. Ska du till Väla köpcentrum hoppar du på bussen från Ängelholmsvägen.

Bilpool och p-platser

I Stadskvarteret har du tillgång till en bilpool med totalt sju elbilar att hyra per timme. Bilarna finns i p-huset Drottningen. Två av bilarna går att boka dygnet runt och fem av bilarna går att boka kvällar och helger. För hyresgästerna i Stadskvarteret är medlemskapet i bilpoolen gratis de första fem åren. Till och med 2027. Till den första inflyttningen, i november 2022, kommer det att finnas två bilar i bilpoolen. Resterande bilar ansluts till bilpoolen successivt fram till sista inflyttningsperioden.

För hyresgäster med egen bil finns parkeringsmöjligheter i p-huset Drottningen. Hyresgäster kan till exempel teckna ett så kallat boendetillstånd. Läs mer om zonparkeringen i p-huset Drottningen här. Även på Grönkullagatan finns en zonparkering. Det finns ett mindre antal p-platser inklusive handikapparkering inne i Stadskvarteret. Dessa kommer att hyras ut när samtliga lägenheter är uthyrda.