2021-12-06

Vad sägs om en jättevåning med träningsstudio, ateljé och orangeri? Co-Living, ett nytt sätt att bo och leva

Långa bord och många stolar. En tv-soffa med gott om plats för nya vänner, två generösa balkonger och ett kök som gjort för härliga söndagsfrukostar och spontana fikastunder. I Co-Living-våningen står gemenskapen i fokus. Här stänger du dörren om dig när du vill vara själv en stund och öppnar den igen när du vill ha sällskap.

För alla som vill bo tillsammans
Våningen, som sträcker sig över två plan, är drygt 360 kvadratmeter stor. Utöver 12 privata rum på 11–15 kvadratmeter finns här också gemensamt kök, matsal, tvättstuga, vardagsrum och pentry. Plus två stora balkonger, en träningsstudio, en ateljé och ett orangeri. Allt färdigmöblerat, fixat och klart.
–Co-Living står för ett bekvämt sätt att leva och vänder sig till människor i olika åldrar som vill bo tillsammans. När man delar får alla så mycket mer – inte bara när det gäller livskvalitet i själva boendet utan också socialt, säger Lee Antonsen som jobbar som produktutvecklare på Helsingborgshem.

Till och med städningen ingår
Och bekvämt är det. Här behöver du aldrig bråka med dina grannar om städningen – den ingår i månadskostnaden. Precis som toapapper, diskmedel, internet och andra nödvändigheter. De gemensamma rummen är möblerade från start och inredda för att göra ditt vardagsliv till något alldeles extra.
–I träningsstudion finns till exempel yogamattor, olika träningsredskap, högtalare och belysning i olika färger. Ateljéns stora fönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här kan du jobba vid det höj- och sänkbara skrivbordet, måla vid staffliet och spela instrument – det finns både ett digitalt piano och en gitarr. Orangeriet är inrett för avkoppling med sköna fåtöljer, gröna växter och en porlande bordsfontän. Det är bara att välja, säger Lee.
Dessutom ingår 5 års medlemskap i en bilpool.

Intresserad?
Boendet hyrs inte ut på köpoäng som Helsingborgshems andra bostäder. För att skapa en bra dynamik i boendet fyller intresserade i stället i en intresseanmälan för att komma på intervju.

Läs mer om Co-Living i Stadskvarteret på Drottninghög här.