2021-12-09

Här förvandlas grannar till familj. Co-Living, ett nytt sätt att bo och leva

I Helsingborgshems nybyggda tegelhus i Stadskvarteret, som ligger ett stenkast från Körsbärslunden, kommer snart 12 rum à 11–15 kvadratmeter att stå klara för inflyttning. Det låter inte mycket, men när du öppnar dörren och tar klivet ut från ditt privata rum har du över 200 kvadratmeter till att leva på. 200 kvadratmeter som du delar med dina grannar och där ni har gott om plats att umgås, träna yoga, käka söndagsbrunch, kolla film och lära er några nya gitarrackord tillsammans. Eller något helt annat.

Helsingborgs första Co-Living
Co-Living är en växande trend. Under de senaste åren har allt fler upptäckt fördelarna med att bo mindre och dela mer, och i Helsingborg är Helsingborgshem först ut med att erbjuda ett renodlat Co-Living-boende.
–För oss är det viktigt att erbjuda variation – det ska finnas bostäder som passar alla. Tanken på delningsekonomi är något som tilltalar många och utöver de miljömässiga vinsterna handlar Co-Living också om att skapa sammanhang och möten i vardagen. Vi har bland annat inspirerats av liknande boenden i Stockholm, som Techfarm K9, säger Lee Antonsen som jobbar som produktutvecklare på Helsingborgshem.

Glada leenden varje morgon
Boendet, som totalt är på drygt 360 kvadratmeter, är uppdelat på 12 privata rum à 11–15 kvadratmeter och har en gemensam yta på 200 kvadratmeter med bland annat kök, matsal, tvättstuga, vardagsrum, pentry och två rejält tilltagna balkonger. Plus en träningsstudio, en ateljé där du kan studera, pyssla, måla och lyssna på musik och ett orangeri med gröna växter och sköna fåtöljer för avkoppling.
–Det bästa med att bo i ett Co-Living-hus är närheten till andra. Här förvandlas grannar till familj, det är tryggt och du har alltid någon att prata med. Hos oss har vi allt från bokklubb till en populär frukostklubb. Du bestämmer själv hur mycket du vill delta, men varje morgon kan du räkna med att mötas av glada leenden, säger Jonathan Andersson som bott på Techfarm K9 i Stockholm i snart tre år.

Intresserad?
Boendet hyrs inte ut på köpoäng som Helsingborgshems andra bostäder. För att skapa en bra dynamik i boendet fyller intresserade i stället i en intresseanmälan för att komma på intervju.

Läs mer om Co-Living i Stadskvarteret på Drottninghög här.